Nordic Light

Till drömmarnas land

Victor Lindgren | 86min | Sverige

  • År: 2019
  • Språk: Svenska, Engelska, Rumänska
  • Text: Engelsk
  • Originaltitel: Till drömmarnas land
  • Världspremiär

Två unga kvinnor står i centrum för en berörande skildring om vänskap, revolt och frigörelse i en sommargrönskande norrländsk bruksort.

Sabina från Rumänien kommer till Holmsund utanför Umeå där hennes bröder fått arbete på en bilverkstad. Hon är ivrig att själv få ett jobb, men det ska visa sig svårare än hon trott. Samtidigt har Elins sommarlov just börjat, men för henne präglas tillvaron alltjämt av en tragedi i familjen. Medan vansinnet breder ut sig i sommaridyllen växer och fördjupas vänskapen mellan Sabina och Elin. Karaktärsstarka fynden Andreea Petre och Elin Marklund gör utmärkta insatser i huvudrollerna i Victor Lindgrens tonsäkra debut, som sätter fingret på högaktuella spänningar i dagens samhälle.

Möt regissören Victor Lindgren i ett publiksamtal den 26/1, 27/1 och 31/1.

- Tobias Åkesson

Visningar

lördag 26 januari

20:45

135:
Roy
95SEK
favorite_border

söndag 27 januari

14:45

194:
Göta 1
95SEK
favorite_border

torsdag 31 januari

14:45

546:
Biopalatset 6
65SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Victor Lindgren

Regissör: Victor Lindgren

Victor har jobbat med film sedan gymnasiet. Först vid sidan om sitt jobb som betongarbetare, sen som TV-medarbetare (där lönen finansierade hans kortfilmer), som ”Filmkonsulent för barn och unga” på Film i Västerbotten, för att slutligen starta produktionsbolaget Bautafilm, där han idag arbetar som regissör och manusförfattare. Victor brinner för att berätta om människor. Karaktärsdrivet drama som inte värjer sig för svärta utan visar livet så som det faktiskt är med alla dess skavanker, misslyckanden och orättvisor. Men även glädjen, solidariteten och kampen för det vi tror på. Det finns ofta en politisk underton – en orättvisa att belysa eller en norm att ifrågasätta.

Berättelsen om Sabina och Elin är ett försök att konfrontera min uppväxtort Holmsund, och Sverige i stort. Ett Sverige där vi har skapat oss en andra klassens medborgare som nästan alltid är invandrare. Mötet mellan Sabina och Elin är något enkelt och fint. Ett alternativ som jag hoppas människor vill tro på.

Producent:
Therese Högberg
Manusförfattare:
Victor Lindgren
Fotograf:
Rasmus West
Klippare:
Victor Lindgren
Musik:
Anders Lind
Medverkande:
Andreea Petre, Elin Marklund
Kontakt:
Bautafilm AB, therese@bautafilm.se
Svensk distributör:
Folkets Bio
Regissörens filmografi:
  • 2017 Kometen, Short; 2017 Nikita Forever, Short; 2015 Små små bitar, Feature; 2015 Jag vill nå dig, Short; 2015 Fiskar har inga känslor, Short; 2013 Ta av mig, Short; 2013 Tony & Lena, Short; 2010 Var du där då?, Short; 2006 Klasskamrater, Short.
Originaltitel:
Till drömmarnas land
favorite_border
Varukorg
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-