Nordic Documentary Competition

Patrimonium

Carl Olsson | 73min | Danmark

  • År: 2019
  • Språk: Danska
  • Text: Engelsk
  • Originaltitel: Den frelste jord
  • Världspremiär

I vidunderligt vackra tablåer förhåller sig den danska adeln till samtiden samtidigt som de att ägnar sig åt rävjakt, fasanskytte och fastighetsförvaltning.

En gång vilade det danska samhället på adeln. De brukade jorden, administrerade ekonomin och försvarade riket när kungen kallade. Men storhetstiden tog slut för flera hundra år sedan. Vad gör adeln nu för tiden? I den hyperestetiska Patrimonium gör de sitt bästa för att vara i takt med en föränderlig omvärld utan att tappa bort sina stolta traditioner. De talar om att vårda naturen och genomför rävjakten till häst i röda kavajer. Samtidigt gör den moderna kapitalismen sig ständigt påmind genom kraftverksbyggen och skvalande popmusik. I perfektionistiskt utformade scener skildrar svenske regissören Carl Olsson en krisande samhällsklass och ett fascinerande kulturarv.

- Jonas Holmberg

Visningar

torsdag 31 januari

18:30

575:
Göta 1
95SEK
favorite_border

fredag 01 februari

10:00

616:
Göta 2
65SEK
favorite_border

lördag 02 februari

12:15

719:
Haga 1
95SEK
favorite_border

söndag 03 februari

10:00

810:
Göta 2
95SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Carl Olsson

Regissör: Carl Olsson

Carl Olsson föddes 1984 i Kalmar. Han bor i Köpenhamn och arbetar framför allt i Danmark och Sverige som filmregissör. Han är utbildad dokumentärfilmsregissör vid Danska filmskolan (2009-2013). Han har också utbildat sig vid Stockholms dramatiska högskola och Biskops Arnö Nordens Folkhögskola i Stockholm. Hans arbetar med dokumentärfilm, bildkonst i relation till teater och dans, musikvideor, trailers och dansfilmer.

Jag har ett stort konstnärligt intresse för antropologi och särskilt för ritualiserat mänskligt beteende. Vårt beteende härrör delvis från vår kulturella klassbakgrund. Kulturell klass ska inte förstås i termer av pengar eller relation till produktionsmedlen, utan snarare som ärvda beteendemönster som från början skapades av omständigheter flera generationer tidigare. Precis som jag har formats av kulturella normer och koder, styrs adeln av sina koder och regler. Det har inspirerat mig att utforska dessa ritualer, kopplade till vår bakgrund.

Producent:
Anne Köhncke
Fotograf:
Mathias Døcker, Jonathan Elsborg
Klippare:
Sofie Steenberger
Musik:
Signe Lykke
Medverkande:
Comtesse Julie Marie Moltke-Huitfeldt, Chamberlain Ulrich count Holstein-Holsteinborg, Chamberlaine Anne Elizabeth Lutken, Carl-Christian Ferdinand count von Scheel-Plessen
Kontakt:
Final Cut For Real, anne@final-cut.dk
Regissörens filmografi:
  • 2013 Blessed be this place, Short Doc; 2012 Mr. Magdy, Room number 17 please, Short Doc; 2012 Night Shift, Short Doc; 2011 While we wait, Short Doc; 2010 The Harveste, Short Doc.
Originaltitel:
Den frelste jord
favorite_border
Varukorg
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-