Nordic Competition

Blind Spot

Tuva Novotny | 103min | Norge

  • År: 2018
  • Språk: Norska
  • Text: Engelsk
  • Originaltitel: Blindsone
  • Svensk Premiär

Tuva Novotnys imponerande regidebut är ett djupt gripande familjedrama där Pia Tjelta gör urstark tolkning av en mamma i kris.

Under decennier har Tuva Novotny varit en av Nordens mest älskade skådespelare. När hon tar steget till registolen gör hon det med lyhörd intimitet och ett imponerande konstnärligt mod. I en enda tagning berättar hon om Maria (Tjelta) som försöker förstå vad som egentligen har hänt med hennes tonårsdotter. I katastrofens blixtbelysning kastas Maria och hennes man Anders (Anders Baasmo Christiansen) ut i 90 minuters känslomässigt kaos som kommer förändra dem för alltid. Den redan prisbeströdda Blind Spot etablerar omedelbart Tuva Novotny som en av Sveriges främsta filmregissörer.

Möt Tuva Novotny i ett publiksamtal efter visningarna av Blind Spot den 26/1 och 27/1.

* Seminarium: Dragon Award Nominee: Tuva Novotny, lör 26 jan, 15.30, Festivalarenan.

- Jonas Holmberg

Visningar

lördag 26 januari

17:30

103:
Draken
95SEK
favorite_border

söndag 27 januari

10:00

151:
Roy
95SEK
favorite_border

onsdag 30 januari

09:45

421:
Draken
65SEK
favorite_border

lördag 02 februari

18:30

765:
Aftonstjärnan
95SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Tuva Novotny

Regissör: Tuva Novotny

Tuva Novotny är en internationellt hyllad skådespelare som har fått flera utmärkelser, bland annat som Shooting Star på Berlin International Film Festival. Senast spelade hon i Netflix sci-fi-thriller Annihilation mot Natalie Portman och i Borg McEnroe mot Shia LaBeouf och Stellan Skarsgård. Blind Spot är Novotnys debut som långfilmsregissör.

Jag skrev manuset när jag upplevde en tystnadskultur som omgärdar unga människors mentala ohälsa. Jag läste om flera fall där väldigt unga människor tagit sitt liv i Norge, och jag upplevde en brist på öppenhet och diskussion om psykisk sjukdom - både i hemmiljöer och i det offentliga samtalet. Jag upptäckte också att de samtal som fördes ofta karaktäriserades av skuld och orsak snarare än acceptans och öppenhet.

Producent:
Elisabeth Kvithyll
Manusförfattare:
Tuva Novotny
Fotograf:
Jonas Alarik
Musik:
Jacob Kirkegaard
Medverkande:
Pia Tjelta, Anders Baasmo Christiansen, Per Frisch, Oddgeir Thune, Marianne Krogh, Nora Mathea Øien, Teodor Barsnes-Simonsen, Carl Munck
Kontakt:
Trust Nordisk, info@trustnordisk.com
Originaltitel:
Blindsone