• premiere.notset
Online
Visas på
bio
&

Vinnarfilm: Best Nordic Film + Startsladden

  • 150 min
  • 2023
Köp biljetter

Festivalens sista söndag har du chansen att fånga alla vinnarfilmer på bio. Årets vinnare av Dragon Award Best Nordic Film är Malou Reymanns Unruly, före visningen visas årets vinnare av Startsladden, Malin Ingrid Johanssons Madden.

En tonåring i 30-talets Danmark tvingas in på hem för att bota sitt rebelliska beteende i Malou Reymanns kraftfulla storfilm om landets mörka kvinnohistoria.

Köpenhamn bubblar av förändringens vindar när jazzmusiken sveper genom mellankrigstidens Europa. Maren, äldsta dottern i ett fattigt hushåll, insuper det nya med stor entusiasm, men hennes ungdomliga trotsighet och livslust ses inte med blida ögon av omgivningen. Hon blir istället klassad som antisocial och placeras, mot sin vilja, på Sprogö – en avlägsen institution för “mentalt svaga” och “antisociala” kvinnor. Malou Reymann (A Perfectly Normal Family, GFF 2020) har gjort minutiös research i verkliga kvinnoöden och har med Unruly skapat ett storslaget drama, drivet av en fenomenal cast som med en nästan hämndlysten medkänsla för sina ostyriga kvinnliga karaktärer ger upprättelse för ett historiskt svek.

-

Språk
Saknas
Originaltitel
Vinnarfilm: Best Nordic Film + Startsladden