Hypnotic Cinema: Memoria
 • premiere.notset
 • Masters
 • Focus: Disorder
Online
Visas på
bio
&

Hypnotic Cinema: Memoria

 • Apichatpong Weerasethakul
 • 166 min
 • Colombia, Thailand, Frankrike, Mexiko, Qatar, Tyskland
 • 2022
 • Spelfilm
Köp biljetter

Under rubriken Focus: Disorder undersöker vi i år gränslandet mellan ordning och oordning, både i våra samhällen och inom oss själva. Därför presenterar vi nu The Hypnotic Cinema. Ett unikt experiment med tre olika filmvisningar, där du som publik utmanas att släppa kontrollen över ditt medvetande. Genom att först delta i en masshypnos, utförd av en hypnotisör på plats, får du sedan vara med om en helt unik filmupplevelse. Om du vågar släppa kontrollen...

Tilda Swintons brittiska botanist hör en mystisk smäll i guldpalmvinnaren Apichatpong Weerasethakuls första utlandsäventyr.

Med prisade filmer som Farbror Boonmee som minns sina tidigare liv (GFF, 2011) och Cemetery of Splendour (GFF, 2016) har thailändske Apichatpong Weerasethakul skapat ett helt eget filmuniversum, med en säregen stil som är realistisk, magisk och stillsamt hypnotisk. Hans nya mästerverk Memoria tilldelades i somras jurypriset på filmfestivalen i Cannes. Tilda Swinton spelar orkidéentusiasten Jessica som besöker sin syster i Bogotá. En tidig morgon väcks hon av en enormt hög smäll, men det visar sig att hon var den enda som hörde ljudet. I sökandet efter att förstå ljudet möter Jessica bland annat en arkeolog och en ljudtekniker, innan Memoria bjuder på årets mest spektakulärt överraskande filmslut.

Du som deltar får inte vara under 18 år, ha fysiska eller psykiska besvär, vara gravida eller påverkade av alkohol eller narkotika.

-

Språk
Engelska, Spanska
Text
Svensk
Originaltitel
Hypnotic Cinema: Memoria

  Visningar

  Regissör
  Apichatpong Weerasethakul
  Manus
  Apichatpong Weerasethakul
  Fotograf
  Sayombhu Mukdeeprom
  Klippare
  Lee Chatametikool
  Musik
  César López
  Medverkande
  Tilda Swinton , Jeanne Balibar , Daniel Toro , Juan Pablo Urrego , Elkin Díaz , Daniel Giménez Cacho