Svenska premiärer

The Inertia Variations

Johanna St Michaels | 85min | Sverige, Storbritannien

  • År: 2017
  • Språk: Svenska, Engelska
  • Världspremiär

I sitt filmande berör Johanna St Michaels ofta skönhetens baksida. The Inertia Variations tar sig an prestationsångest och rädsla för såväl framgång som att misslyckande.

Före detta världsstjärnan Matt Johnsson, sångare och låtskrivare och den enda ständiga medlemmen i The The, lever ett stillsamt liv och ägnar mycket tid åt att göra ingenting. Han gör också konstinstallationer, filmmusik och sköter en gammal fastighet i East London, men lever långt ifrån kändisliv och ägnar många timmar åt filosoferande i sin soffa. Till sin live-radioshow, Radio Cineola, bjuder han in musiker att tolka hans egna låtar och pratar politik med människor som delar hans åsikter. Som föredetta partner och nära vän är St Michaels helt immun mot hans kultstatus och ifrågasätter hans rädsla för att väcka sin egen kreativitet. En personlig dokumentär som med mycket värme och humor berör kreativ ångest.

Under Göteborg Film Festival är Johanna St Michaels och Matt Johnson på plats för att möta publiken i Göteborg. De deltar i ett Q&A efter visningarna den 1/2 och 2/2. Johanna St Michaels deltar i ett Q&A efter visningen den 3/2.

- Maja Kekonius

Visningar

onsdag 01 februari

17:30

499:
Göta 2
90SEK
favorite_border

torsdag 02 februari

15:15

578:
Biopalatset 10
65SEK
favorite_border

fredag 03 februari

18:00

684:
Biopalatset 10
90SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Johanna St Michaels

Regissör: Johanna St Michaels

Johanna St Michaels, född 1966, har studerat vid The School of Visual Art i New York och fotografi vid Göteborgs Universitet. Hon har gort ett flertal konstfilmer och dokumentärer.

Vi bodde tillsammans i centrala New York nära finansdistriktet 1994-2001. Vi kände samhällspulsen där vi bodde men samtidigt låg det i imperiets skugga. Det som en gång i tiden var ett community för konstnärer, TriBeCa, förvandlades till ett gentrifierat, yuppie-reservat. Småföretag togs över av multinationella företag. Konstnärscaféer och diners förvandlades till dyra restauranger. Den som hade en aggressiv kapitalistisk vilja hade alltid övertaget. Senare gick Matt och jag olika vägar men vi fortsatte vara vänner och arbeta tillsammans. Matt Johnson representerar för mig alla: En människas försök att förstå 2000-talets sköna nya värld som i allt högre grad domineras av storföretagsmedia som gör oss slöa – samtidigt som man brottas med vardagslivet, kreativiteten och sorg.

Producent:
Johanna St Michaels, Matt Johnson
Fotograf:
Johanna St Michaels
Klippare:
Johan Löfstedt
Musik:
THE THE
Medverkande:
Matt Johnson
Kontakt:
Saint Michaels Production, info@saintmichaelsproduction.se
Regissörens filmografi:
  • 2015 Jockey, doc; 2015 Smorgasbord Of Sin, Short; 2014 Penthouse North, doc; 2011 The Island Amid The Worlds, Experiment; 2010 About Dina, Short; 2009 Going Live, Short; 2007 The Track, doc; 2005 Snapshot From Reality, doc; 2004 Best Wishes, Bernhard, doc;
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-