Swedish Shorts

Stekenjokk och äggvaktarna

Per Bifrost, Alexander Rynéus | 28min | Sverige

  • År: 2019
  • Språk: Svenska
  • Text: Engelsk
  • Originaltitel: Stekenjokk och äggvaktarna
  • Världspremiär

Stekenjokk står årligen värd för några av våra allra mest sällsynta fjällfåglar och deras häckningsritualer. Tyvärr är de nylagda äggen även hett villebråd för samlare runt om i världen och den svarta marknaden är stor. Följ med två dedikerade äggvaktare på ett lågmält men rafflande detektivdrama i fågelskådarmiljö.

- Annie Karlsson

Denna film ingår i Passion Is Key

(Obs: Går ej att köpa biljett till enskild film)

Visningar

fredag 25 januari

20:00

25:
Haga 1
95SEK
favorite_border

lördag 26 januari

12:30

68:
Haga 2
95SEK
favorite_border

måndag 28 januari

15:00

272:
Capitol
65SEK
favorite_border

tisdag 29 januari

10:00

334:
Haga 2
65SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt

Regissörer

Per Bifrost och Alexander Rynéus är en regissörs- och filmarduo som är uppväxta tillsammans och studerade dokumentärfilm på Biskops Arnö. Regissörernas ord: ”Vi har hela tiden tyckt att det är spännande med hur vi väljer att berätta om platser där vi som filmare får våra tankar projicerade genom filmen men också en process av medskapande mellan oss, den plats och de människor vi möter. Tillsammans skapas ett rum där vi vill ge personerna och platsen tid. För oss handlar det mycket att hitta och fånga de små ögonblicken i livet. De små detaljerna som formar oss, det lilla eller stora vi gör, det som sägs och det man inte säger”. Förutom Biskops Arnö har Per studerat vid Alma Löv manusutbildning och Alexander vid Kulturama och Konstfack. Stekenjokk och Äggvaktarna är deras fjärde dokumentärfilm i samarbete med producent Malla Grapengiesser - Fosfor Produktion. Tidigare prisbelönta filmer som visats på internationella filmfestivaler: Malmberget - the Home and the Cavity, Autonomous och Händelser i Ydre/Giants and the Morning After.

Stekenjokk och Äggvaktarna är ett projekt där vi ville möta två personer på ett fjäll. För dem handlade det om en begränsad tid att bevaka ett område och för oss en begränsad möjlighet att utforska deras möte. Men också om deras möten med andra som skapar förståelse och bild över situationen, bakgrunden och framtiden för platsen och de fåglar som häckar där. Det handlar mycket om kärleken till naturen men också om den värme och humor som uppstår i den något absurda situation där de bevakar ett milslångt område för att förebygga att tjuvar ska ta ägg från de häckande fåglarna.

Per Bifrost

Per Bifrost

Alexander Rynéus

Alexander Rynéus

Producent:
Malla Grapengiesser
Fotograf:
Per Bifrost, Alexander Rynéus
Klippare:
Malin Lindström
Musik:
Karl-Erik Berglund
Regissörens filmografi:
  • 2018 Giants and the Morning After, Doc; 2014 Autonomous, Doc; 2013 The Home and the Cavity, Doc; 2011 The Daughter, Short.
Originaltitel:
Stekenjokk och äggvaktarna
favorite_border
Varukorg
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-