Visionärer

Icaros: A Vision

Matteo Norzi, Leonor Caraballo | 91min | USA, Peru

  • År: 2016
  • Språk: Engelska, Spanska
  • Text: Engelsk
  • Nordisk Premiär

Följ med på en hypnotisk tripp till den peruanska Amazonas-djungeln i en film som ekar av släktskap med Apichatpong Weerasethakuls andliga filmvärld.

De italienska regissörerna har tagit sig till en föga omtalad värld i en film som är baserad på deras egna erfarenheter. I botten finns berättelsen om en amerikansk kvinna på jakt efter mirakel i djungeln. Hon finner hopp hos en grupp shamaner som utför ritualer med en gammal planta som kallas ayahuasca. På platsen bor även en skara sökande och brustna människor från olika delar av världen. Men den hon kommer närmast är en ung inhemsk shaman med egna problem. Väst möter öst, kropp möter själ i denna förträffliga film om vänskap och rädslan för det okända.

- Niclas Goldberg

Visningar

lördag 28 januari

21:15

144:
Biopalatset 1
90SEK
favorite_border

torsdag 02 februari

14:45

564:
Biopalatset 1
65SEK
favorite_border

söndag 05 februari

20:00

899:
Göta 4
90SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt

Regissörer

Leonor Caraballo var fotograf och videokonstnär i Buenos Aires och New York. Hon var som gästforskare hos och fick stipendier från Latin American Guggenheim Fellowship, New York Foundation for the Arts och Eyebeam Art and Technology Center. Hennes experimentella videor har visats vid bl.a. Tate Modern, PS1/MOMA, Artists Space och Yerba Buena Center for the Arts. [Icaros: A Vision] är hennes första långfilm. Intresset för Amazonas regnskog väcktes av shipibo-folkets shamanism och läkeväxter. Hon reste upp och ner längs Ucayali-floden i Amazonas där hon utforskade livet, döden och konstnärskap. Caraballo dog i januari 2015 innan filmen blev klar.

Matteo Norzi är visuell konstnär från Uruguay och Italien och bor i NYC. Hans undersökande konstnärskap ledde honom ut på flera omfattande resor över sex kontinenter. Hans konst har fått stöd från bl.a. Art in General (NY), Headlands Center for the Arts (CA), Artists Space (NY), Spinola-Banna Foundation for the Arts (Italien). Som del i duon Isola & Norzi har han haft utställningar på bl.a. GAM (Turin), NMNM (Monaco), David Roberts Art Foundation (London), Fondazione Bevilacqua La Masa (Venedig), Museion (Bolzano). [Icaros: A Vision] är hans långsfilmdebut som författare och regissör. Bakom den ligger åratal av erfarenhet och omfattande forskning om shipibo-folkets historia, kultur och kunskap.
Matteo Norzi

Matteo Norzi

Leonor Caraballo

Leonor Caraballo

Manusförfattare:
Leonor Caraballo, Matteo Norzi
Fotograf:
Ghasem Ebrahimian
Klippare:
Èlia Gasull Balada
Medverkande:
Ana Cecilia Stieglitz, Filippo Timi, Arturo Izquierdo, Guillermo Arévalo
Kontakt:
The Film Collaborative, contactus@thefilmcollaborative.org
Regissörens filmografi:
  • Matteo Norzi: 2016 Icaros: A Vision, Feature. Leonor Caraballo: 2016 Icaros: A Vision, Feature.
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-