Swedish Shorts

Evacuate Your Sleep It's Dangerous 2 Dream

Gina | 7min | Sverige

  • År: 2019
  • Språk: Svenska
  • Text: Engelsk
  • Originaltitel: Evacuate Your Sleep It's Dangerous 2 Dream
  • Världspremiär

En brinnande bil. En ung kvinna som hör om bränderna. Hon går längs öde gator i en frånvarande värld med oseende människor. I en surrealistisk verklighet infinner sig ett blundande för sanningen som kanske kan brytas av rörelsen i fysiska möten?

- Maja Kekonius

Denna film ingår i Stop Making Sense

(Obs: Går ej att köpa biljett till enskild film)

Visningar

söndag 27 januari

12:30

177:
Capitol
95SEK
favorite_border

tisdag 29 januari

12:00

345:
Capitol
65SEK
favorite_border

onsdag 30 januari

13:00

4015:
Haga 1
65SEK
favorite_border

torsdag 31 januari

18:30

574:
Haga 2
95SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
director placeholder

Regissör: Gina

Gina är en akronym som står för Guess It’s Narrative Art och fungerar även som ett tilltalsnamn för regissören. GINA är en ung aspirerande filmregissör som gärna berättar och analyserar utifrån det elaka, men äkta, råa perspektivet. Målet är att rita upp en helare sanning. Hon har tidigare deltagit i ett par internationella filmprojekt, praktiserat i Holland och i Sverige samt utbildats på en 1-årig filmproduktions utbildning i Göteborg, Sverige.

Samhället i kortfilmen Evacuate Your Sleep It’s Dangerous 2 Dream är uppbyggt på rädsla och osäkerhet. Ett samhälle som står inför social förändring, en stundande våldsupptrappning och en tappad känsla för empati. Mycket är tack vare normaliseringen av förtryck och brutalitet i media och det har nu exponerats i sådan hög grad att medmänniskor har blivit förblindade och blaserade. Genom att välja att inte se kan människan fortsätta leva i illusionen att allt är som det ska. Men frågan är om de tror på ett vilseledande system mer än vad de tror på deras förmåga att förändra det? “Evacuate Your Sleep It’s Dangerous 2 Dream” är en textrad tagen ur låten Mathematics av Mos Def. En låt som ber oss kolla på matten, statistiken och nummer för att förstå hur vårt samhälle fungerar. Att vi själva ska lägga ihop siffrorna och inte bara lita på vad som presenteras till oss. Därmed ber jag er ödmjukast att räkna ut resten själva.

Producent:
Tony Hultén
Manusförfattare:
Gina
Fotograf:
Tony Hultén
Klippare:
Tony Hultén
Musik:
Anton Wiklund, Mihajlo Kimovski
Medverkande:
Nyat Kibreab Fredriksson, Per-Arash Akbarpour
Originaltitel:
Evacuate Your Sleep It's Dangerous 2 Dream
favorite_border
Varukorg
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-