Svenska premiärer

Den enda vägen

Manuel Concha | 100min | Sverige

  • År: 2017
  • Språk: Svenska, Danska, Serbiska
  • Text: Engelsk
  • Världspremiär

Två bröder och en händelse som förändrar allt i ett starkt drama baserat på skjutningarna som satte skräck i hela Malmö.

På parkeringsplatsen på väg hem från fotbollsträningen kommer en maskerad man fram till Michel och Alex bil. Plötsligt avlossas ett skott och brödernas liv förändras för alltid. Alex hamnar i rullstol och måste opereras, men på grund av långa väntetider hänvisas de till ett sjukhus i Köpenhamn. Där måste de själva stå för kostnaden och Michel tar på sig ansvaret att samla ihop pengarna. Samtidigt tror inte polisen på brödernas historia utan misstänker att de är inblandade i organiserad brottslighet, eftersom de har invandrarbakgrund och ”man blir inte skjuten om man inte är kriminell”. Manuel Conchas Den enda vägen är en engagerande och djupt berörande film om två bröder som kämpar mot samhällets sociala och strukturella orättvisor.

Under Göteborg Film Festival är Manuel Concha och Börje Hansson på plats för att möta publiken i Göteborg. De deltar i ett Q&A efter visningarna den 2/2, 3/2 och 4/2.

- Tobias Åkesson

Visningar

torsdag 02 februari

20:30

622:
Roy
90SEK
favorite_border

fredag 03 februari

17:30

674:
Aftonstjärnan
90SEK
favorite_border

lördag 04 februari

12:30

735:
Biopalatset 3
90SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Manuel Concha

Regissör: Manuel Concha

Manuel Concha, född 1980. Regissör, fotograf och manusförfattare. Concha växte upp i miljonprojektet Lindängen i Malmö under 1990-talet, i en tid då Sverige var med om drastiska förändringar i och med ekonomiska kriser och ökad invandring. För Manuel blev film en verklighetsflykt. Ett sätt att få leva sig in i andra världar och verkligheter. När han var 12 år fick han en filmkamera av sin pappa och sedan den dagen har han gjort film. Det blev snabbt många kortfilmer som en efter en vann priser på olika festivaler. Förra året blev Manuel antagen till Stockholms Dramatiska Högskola där han nu läser en Master i filmregi. Manuel har ett unikt sätt att arbeta eftersom han ofta väljer att både fotografera och regissera sina filmer, på det sättet känner han att han kommer närmre skådespelarna och historien.

Vår film är en fiktiv historia inspirerad av verkliga händelser. Den utspelar sig i Malmö, men det är en historia som skulle kunna utspela sig var som helst i Sverige eller i resten av världen. Vi lever i en tid då motsättningar och hatbrott eskalerar. Vi vill berätta ur de drabbades synvinkel – inte ur förövarnas. Vi vill berätta om offren bakom rubrikerna och vad som händer sen. Det här är en stark och omskakande historia om två bröder, och om ett samhälle och en verklighet som många väljer att inte se. Eller kanske inte ens känner till? En historia som berör och engagerar en bred publik.

Producent:
Börje Hansson, Carola Hansson, Claudia Galli Concha
Manusförfattare:
Manuel Concha, Claudia Galli Concha
Fotograf:
Manuel Concha
Klippare:
Andreas Nilsson
Musik:
Jon Ekstrand
Medverkande:
Daniel Cvetkovic, Mikael Cvetkovic, Miodrag Stojanovic, Magnus Mark
Kontakt:
The Bakery Entertainment AB, borje@bakeryentertainment.se
Regissörens filmografi:
  • 2014 Batter, Short; 2014 Starke man, TV; 2011 Elsas Värld, TV; 2008 Mañana, Feature; 2006 Stunder, Short.
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-