Nordic Competition

Aurora

Miia Tervo | 106min | Finland

  • År: 2019
  • Språk: Engelska, Finska, Persiska
  • Text: Engelsk
  • Originaltitel: Aurora
  • Världspremiär

Festande nageltekniker med anknytningsstörningar blir äktenskapsmäklare åt iransk flykting i Miia Tervos oemotståndliga debut.

Med sprudlande energi och avväpnande svart humor berättar Miia Tervo om ensamhet, vardagsrasism och alkoholism i en intelligent romantisk komedi som leker med fördomar och genrekonventioner. Aurora är en rolig och strulig festtjej som vill byta sitt skitliv mot något bättre i Norge. Darian är en melankolisk flykting från Iran som behöver gifta sig snabbt för att han och hans dotter ska få stanna i Finland. Aurora går med på att hjälpa honom, och hittar snabbt flera potentiella fruar, varav vissa till och med är under 80 år gamla. Mimosa Willamo ger fart och närvaro åt titelrollen i en snygg och charmig film om kärlekens överskridande kraft.

Miia Tervo deltar i ett publiksamtal efter visningen av Aurora på Draken den 26/1.

- Jonas Holmberg

Visningar

fredag 25 januari

17:30

1:
Draken
160SEK
favorite_border
2:
Stora Teatern
160SEK
favorite_border

lördag 26 januari

10:00

45:
Draken
95SEK
favorite_border

tisdag 29 januari

17:00

384:
Chalmers
95SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Miia Tervo

Regissör: Miia Tervo

Miia Tervo (f. 1980) är en prisvinnande manusförfattare och regissör från Finska Lappland. Hennes kortfilmer har visats och prisats världen över.
The Little Snow Animal (2009) EFA-nominerades 2010, och Clumsy Little Acts of Tenderness (2015) visades på välrenomerade festivaler som Palm Springs och Oberhausen och tävlade om Prix Europe. Aurora är Tervos första långfilm.

Min vilja var att göra en kvalitetsfilm med fånig och varm humor, genom att sträva efter känslig filmisk poesi med uppriktiga mörka stråk och romantisk komedi. Att med lätt hand teckna en bild av förälskelsens ömtåliga ögonblick i en hopplös situation. Att visa den innersta verkligheten för en ung kvinna i det arktiska ghettot, som hanterar ärva barriärer mot kärleken och livet. Att visa magin i norr, istället för inkopierad exotism. Att hylla det största, naturkraften, kärleken.

Producent:
Max Malka
Manusförfattare:
Miia Tervo
Fotograf:
Arsen Sarkisiants
Klippare:
Antti Reikko
Musik:
Laura Naukkarinen, Jaakko Laitinen, Väärä Raha
Medverkande:
Mimosa Willamo, Amir Escandari, Oona Airola, Hannu-Pekka Björkman, Miitta Sorvali, Chike Ohanwe, Ria Kataja, Pamela Tola
Kontakt:
Level K, lauren@levelk.dk
Regissörens filmografi:
  • 2015 Clumsy Little Acts of Tenderness, Short; 2013 Santra and the Talking Trees, Doc; 2009 Lumikko, Short; 2005 Hylje, Short Doc.
Originaltitel:
Aurora
favorite_border
Varukorg
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-