Svenska premiärer

Tystnadens språk

Frans Huhta Karlsson | 60min | Sverige, Finland

  • År: 2017
  • Språk: Svenska, Engelska, Finska
  • Text: Engelsk
  • Världspremiär

När Frans var 10 år tog hans mamma livet av sig. Minnet av hans mamma Marja, har kapslats in i tystnad och glömska och nu börjar bilden av henne försvinna.

En gammal kappsäck med Marjas dagböcker, bilder, almanackor, adress- och telefonböcker och ett kassettband med finsk tango leder Frans på en resa för att förstå sin mamma. Via uppväxtbyn i norra Finland, till telefonsamtal med avlägsna släktingar och bekanta och till sist Frans kloka moster. Marjas konturer träder fram genom historier som vuxenvärlden hållit dolda för Frans. Uppvuxen under krig och misshandlad av sin mamma, en sökare som provade på både ädelstenshandel och striptease. En väv av motsägelsefulla bilder tonas upp och Frans får syn på sin egen rädsla för att ärva det mörker som Marja bar på.

Under Göteborg Film Festival är Frans Huhta Karlsson, Anna Weitz och Jean-Louis Huhta på plats för att möta publiken i Göteborg. De deltar i ett Q&A efter visningarna den 2/2 och 3/2. Frans Huhta Karlsson och Jean-Louis Huhta deltar i ett Q&A efter visningen den 5/2.

- Maja Kekonius

Visningar

torsdag 02 februari

20:15

619:
Biopalatset 9
90SEK
favorite_border

fredag 03 februari

18:00

682:
Biopalatset 7
90SEK
favorite_border

söndag 05 februari

17:45

879:
Göta 2
90SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Frans Huhta Karlsson

Regissör: Frans Huhta Karlsson

Frans Huhta Karlsson, född 1984 i Göteborg, är dokumentärfilmare och fotograf utbildad på Stockholms dramatiska högskola och Akademi Valand. Han har tidigare regisserat flertalet dokumentärer som har visats på tv och internationella filmfestivaler. Vid sidan av arbetet med egna filmer arbetar Frans som fotograf och klippare, främst för SVT:s Uppdrag Granskning. 

Den plötsliga förlusten av en människa som stod en nära, som nyss levde ut i varje cell, låter sig inte beskrivas i ord. Och kanske är det därför jag var tvungen att göra denna film? Som om behovet av att kommunicera det ordlösa tagit denna väg, eller snarare tvingat sig fram, upp till ytan. Tystnaden kommer aldrig att vara ett alternativ. Denna film är en brygga, en mötesplats, en startpunkt för ett samtal om det som måste komma upp till ytan, om det vi inte förmår att sätta ord på.

Producent:
Anna Weitz
Fotograf:
Frans Huhta Karlsson, Erik Lindeberg, Robert Nordström, Maximilien Van Aertryck, Calle Björned, Martin Torbjörnsson
Klippare:
Sascha Fülscher, Niklas Estberg, Frans Huhta Karlsson
Musik:
Jean-Louis Huhta
Regissörens filmografi:
  • 2015 Inför Våra Ögon, doc; 2011 Iván Och Capitán , doc; 2010 Lanthandeln , doc; 2007 Hårda Bud I Mellerud , doc; 2002 Dalsland, Hur Ska Det Går?, doc; 2001 Eu-Toppmöte I Göteborg 2001, doc.
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-