Svenska premiärer

Vykort från Petrokemin

Simon Borka Gunnarsson | 76min | Sverige

  • År: 2017
  • Språk: Svenska
  • Text: Engelsk
  • Världspremiär

Det lokala stjärnskottet Loa Ek (Hashtag, Efterskalv) i ett känslostormande far-och-dotter-drama inramat av Stenungsunds petrokemiska industrier.

Ingemar och Matildas relation har för länge sedan passerat bristningsgränsen och kantas av svikna förtroenden, krossade förväntningar och oförmåga att ta tag i situationen de befinner sig i. Matilda är extremt utåtagerande mot sin pappa, som i sitt dåliga samvete blir allt mer kuvad under hennes aggressioner. Matilda går i tron att Ingemar aldrig velat ha henne, utan istället velat ”satsa på musiken”. Något hon inte tvekar att använda emot honom. Vykort från Petrokemin är en intensiv men lyhörd historia om en far och en dotters oförmåga att möta varandra i sina behov.

Under Göteborg Film Festival är Simon Borka Gunnarsson på plats för att möta publiken i Göteborg. Simon Borka Gunnarsson deltar i ett Q&A efter visningarna den 2/2, 3/2 och 5/2.

- Annie Karlsson

Visningar

torsdag 02 februari

17:30

585:
Capitol
90SEK
favorite_border

fredag 03 februari

19:45

698:
Biopalatset 7
90SEK
favorite_border

söndag 05 februari

10:00

814:
Haga 1
90SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Simon Borka Gunnarsson

Regissör: Simon Borka Gunnarsson

Simon Borka Gunnarsson, född 1982, är verksam som filmregissör, rollsättare och pedagog på Haga film i Göteborg sedan 2011. Studerat vid Stockholms filmskola. Har tidigare regisserat novellfilmen [Synd att klaga] / Svenska Filminstitutet och FIV novellfilmssatsning 2008.

[Vykort från Petrokemin] är en film uppbyggd som ett antal vykort berättat ur en far och en dotters liv. Jag vill genom en balans mellan humor och sorg berätta en film som väcker frågor, nyfikenhet och identifikation. [Vykort från Petrokemin] berättas ”här och nu” och fokus ligger inte på svaren eller långa utläggningar om varför.   Det som har intresserat mig mest är den inre berättelsen där den primära framåtrörelsen ligger i våra karaktärers frustration och det tillstånd som måste få en lösning.

Producent:
Markus Frantz
Manusförfattare:
Simon Borka Gunnarsson
Fotograf:
Henrik Johansson
Klippare:
Simon Borka Gunnarsson
Musik:
William Lind, Toivo Wiskari, Rolf Gunnarsson
Medverkande:
Lars Väringer, Loa Ek, Anna Söderling, Anna Harling, Nils Magnusson 
Kontakt:
Haga Film / Fandango Film , simon@hagafilm.se
Regissörens filmografi:
  • 2017 Vykort Från Petrokemin , Feature; 2013 Jag Är Ingen Ö, Feature; 2008 Synd Att Klaga , Short; 2006 Kommer Snart , Short; 2004 Jämna Plågor, Short; 2003 Livstid, Short;
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-