Svenska premiärer

Loving Lorna

Annika Karlsson, Jessica Karlsson | 60min | Sverige

  • År: 2017
  • Språk: Engelska
  • Världspremiär

Den nedslitna förorten Ballymun utanför Dublin är Lornas allt. Här bor hennes familj och alla hon känner och här finns också den starka hästkultur som håller samman familjen.

Efter att ha sett sin bästa vän mördas fick Lornas mamma epilepsi och är nu långtidssjukskriven. Tillsammans med sin pappa tar Lorna familjens hästar på bete på ödetomter och drömmer om att bli hovslagare. Familjen har alltid haft hästar omkring sig, och det har på många sätt varit och är fortfarande deras räddning. Lornas bästa vän är hästen Big Foot, som hon fick av sin pappa när hon var ett år. Det är Lornas sista sommarlov och Ballymuns karakteristiska höghus the Towers, som familjen flyttat ifrån rivs. Loving Lorna är en finstämnd coming of age och arbetarklass-skildring som genomsyras av värme.

Under Göteborg Film Festival är Annika Karlsson, Jessica Karlsson och Lorna O Neill på plats för att möta publiken i Göteborg. De deltar i ett Q&A efter visningarna den 31/1 och 1/2.

- Maja Kekonius

Visningar

tisdag 31 januari

17:30

409:
Göta 2
90SEK
favorite_border

onsdag 01 februari

17:45

504:
Biopalatset 7
90SEK
favorite_border

torsdag 02 februari

10:30

546:
Biopalatset 7
65SEK
favorite_border
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt

Regissörer

Annika och Jessica Karlsson (systrar, båda födda 1984) är två dokumentärfilmare som bor och verkar i Stockholm. Tillsammans har de tidigare gjort ett flertal korta dokumentärfilmer. De vill genom filmen lyfta fram människor och perspektiv som annars inte har fått ta mycket plats.

Ballymun har alltid varit känt för sina höghus och sin hästkultur. Vi ville skildra den här platsen utöver det som vanligtvis visas. Genom Lorna och hennes familj skildrar vi den starka hästkulturen, vad den betyder/har betytt för människor, gemenskap kontra utanförskap och hur man som människa skapar sin egen mening med livet – bortom det förväntade.

Annika Karlsson

Annika Karlsson

Jessica Karlsson

Jessica Karlsson

Producent:
Annika Karlsson, Jessica Karlsson
Manusförfattare:
Annika Karlsson, Jessica Karlsson
Fotograf:
Kate McCullough
Klippare:
Annika Karlsson, Jessica Karlsson
Musik:
Micael Henriquez
Medverkande:
Lorna O Neill
Kontakt:
Systerskaparna AB, systerskaparnaab@gmail.com
Regissörens filmografi:
  • 2012 Taxidancing, doc; 2011 Jag Har En Älskare Som Heter Tango, doc;
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-