Årets vinnare

Biljetterna till årets vinnarfilmer från lördagens Dragon Award-gala är redan släppta, idag är sista chansen att se 2017 års prisvinnare på Göteborg Film Festival.

Amanda Kernells Sameblod tog hem årets Dragon Award Best Nordic Film och en prissumma på 1 miljon kronor. Den drabbande dokumentärfilmen The War Show vann årets Dragon Award Best Nordic Doc, säregna The Impossible Picture vann The Ingmar Bergman Interantional Debut Award och Lone Scherfigs fenomenala Their Finest tog hem Publikens pris för bästa långfilm. Här hittar du biljetter till alla prisvinnarna.


Dragon Award Best Nordic Film: Sameblod

Sameblod berättar historien om den samiska tonårsflickan Elle Marja (Lene Cecilia Sparrok) som bestämmer sig för att ge upp sin samiska identitet och söka ett nytt liv i Uppsala.

Motiveringen lyder: Priset tilldelas en film med ett universellt tema som kommuniceras genom en smärtsam aktuell porträttering av en minoritetskamp. Huvudkaraktärens resa, de svåra valen och uppoffringarna hon måste göra är inte bara väldigt väl dramatiskt grundade, men lyckas också med att berätta en gripande historia om identitet i en hård historisk kontext. En imponerande debutfilm med ett kraftfullt framförande i huvudrollen. .


Dragon Award Best Nordic Documentary: The War Show

I The War Show berättar radiojournalisten Obaidah Zytoon personligt och drabbande om hur den arabiska våren och kriget i Syrien påverkat henne och hennes vänner.

Motiveringen lyder: Priset tilldelas en storslagen och kompromisslös film som med hjälp av ett starkt material ger röst åt en generation på ett unikt och ihärdigt vis. Filmen är en överväldigande audiovisuell upplevelse som håller oss i ett stramt känslomässigt grepp. Vi följer en spektakulär kvinna och hennes vänner, upplever deras aptit för livet, kärleken och friheten, mot bakgrunden av ett förödande krig. Den här filmen är som en käftsmäll för oss alla. En påminnelse om att vi lever i samvaro med varandra.


The Ingmar Bergman International Debut Award: The Impossible Picture

The Impossible Picture är en säregen historia om en poliosjuk flickas insikt om livets bräcklighet och en mormors änglaverksamhet.

Motiveringen lyder: Vinnaren är en film som vi ser som djärv och modig i sin form. Dess filmiska språk är särdeles unikt och lyckas kommunicera idéer utan att direkt visa dem. Den har en enkelhet som leder till en sofistikerad och djupsinnig mening.


Publikens pris: Their Finest

Their Finest av Lone Scherfig tilldelas Publikens pris för bästa långfilm. Under festivalveckan har publiken kunnat sms-rösta på sin favorit ur programmet.

Biopremiär: 24 mars


 Övriga priser




 Fristående priser


favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-